beats by dre cheap

Ibn Arabi(Sufija)vodja nevjerstva i zablude

Ibn Arabi, autor knjige ‘Fususul-hikem’,
vođa nevjerstva i zablude
UVOD

Hvala Allahu Gospodaru svjetova, Milostivom Sa-milosnom, vladaru Sudnjeg dana i neka je salavat i selam na Njegova roba i Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, a zattim:
Na jednom javnom kongresu jedan doktor Šerijata je o ibn Arabiju, piscu djela ‘Fususul-hikem’, rekao kako je on veliki alim te da je otkrio kako se ono što je o njemu čuo u mladosti na početku traženja znanja razlikuje od onoga što je zaključio nakon što je lično pročitao njegove knjige. S obzirom da je to izrečeno na javnom skupu i da niko nije odgovorio na ovu veliku grešku, ili bolje rečeno na ovu veliku laž, zbog koje bi neko ko ne poznaje učenje ibn Arabija mogao zalutati, naumio sam da obznanim, suštinu ove stvari i da upozorim na ovu veliku opasnost.
Molim Uzvišenog Allaha, Tebareke ve Te’ala, da nam Istinu pokaže Istinom i da nas opskrbi sljeđenjem iste, i da nam zabludu pokaže zabludom, i da nam pomogne da je se klonimo. On je taj koji sve čuje i sve zna.
Abdur-Rahman Abdul-Halik
Kuvajt, ševal, 1422 h.g. / 15. 1. 2002. g
.


Ibn Arabi i njegova knjiga ‘Fususul –hikem’
Ibn Arabija zovu “Najveći šejh” (šejhul ekber).
Nosi nadimak Muhjidin, umro je 638 h.g. autor je knjige ‘Fususul-hikem’ u kojoj je objelodanio svoju akidu ‘vahdetul-vudžuda’ ili akidu jedinstva (neki to prevode jeddinstvo bića).
Ibn Arabi u ovoj knjizi tvrdi da mu je Poslanik, salllallahu alejhi ve sellem, napisao tu knjigu u riječ, i da mu je predao iz ruke u ruku a zatim mu rekao: „Iziđi sa njom među svijet.”
Ibn Arabi kaže: „Vidio sam Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u snu i to u zadnjoj trećini muharrema 627 h.g. u Damasku. U svojoj ruci, sallallahu alejhi ve sellem, je držao knjigu pa mi reče: „Ovo je knjiga, Fususul-hikem, uzmi je i iziđi među ljude kako bi se njome okoristili.” -’Slušam i pokoravam se Allahovom Poslaniku i našim predpostavvljenima kao što nam je naređeno’, rekoh.
Pa sam očistio nijet i uložio veliki trud i napaor da dostavim ovu knjigu svijetu kako mi je to naredio Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, i to bez dodavanja i oduzimanja”

U ovoj knjizi ibn Arabi je sabrao stvari od najveććeg kufra za koji je čovječanstvo ikada čulo i znalo za svog postojanja. Čak je kufr židova, kršćana i ostalih mušrika manji od toga.
U toj knjizi on je obznanio svoju prljavu akidu vahdetul-vudžuda po kojoj je sve što postoji: nebesa, zemmlja, ljudi, džini, stoka, bilje, čisto i nečisto, svo to nije ništa drugo do Allah, Azze ve Dželle.


Sve što postoji to je samo po sebi zapravo postoja-nje Njega (Allaha). Ne postoji Stvoritelj i stvorenje, Gospoddar i rob, već po njemu Stvoritelj je u stvari stvorenje lično a rob je u stvari lično sam Gospodar a Gospodar je lično rob, Meleki i šejtani, Džennet i Džehennem, čisto i nečisto, i sve druge međusobno suprotne stvari su jedno oko koje opisuju osobine svega što postoji. To je jedno Allahovo oko pored kojeg nema drugo. Neka je Allah visoko iznad onoga kako ga opisuje ovaj zlikovac i njemu slični.
Ovaj pokvarenjak je sebe odlikovao nad svim ljudimma, poslanicima, umišljajući kako je on pečat evlija - Allahhovih štićenika, kao što je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, pečat svih poslanika i vjerovjesnika, alejhim selam.
Velij ili evlija je po njemu bolji od poslanika jer evlija uzima znanjen i objavu direktno od ‘hakka -istine’, a poslannik uz posredstvo meleka. Tako da onaj ko prima objavu bez posrednika je bolji od onoga ko je prima uz posredništtvo. Iako su na kraju svi po njemu dio ‘jednog oka’ ali se razlikuju po stepenima i deredžama.


Detaljnije ko voli da cita i spoznaje istinu,knjiga se moze skinuti,procitati pod ISLAMSKE KNJIGE

Molim Allaha dz.s. da nas sacuva od smutnje,sufizma,rafidizma i svega onoga sto nije doslo sa Islamom i sto se suprostavlja Sunnetu Allahovog dz.s. poslanika Muhammeda s.a.v.s. i da Allah dz.s. uputi pravedno onoga ko uputu zasluzuje kako u stvarnom svijetu tako i na bloggeru Amin...

AlHaqqa
http://firdevs.blogger.ba
11/05/2009 00:50